Politie Groningen verricht woensdag twee arrestaties en deelt 19 boetes uit in overvol Noorderplantsoen

Drukte in het Noorderplantsoen in Groningen. Foto: Corné Sparidaens

In het zeer drukke Noorderplantsoen in Groningen zijn woensdag 19 boetes uitgedeeld aan bezoekers die zich niet aan de coronaregels en het alcoholverbod hielden.

Politie en boa’s van de gemeente gingen woensdag het park in toen er signalen binnenkwamen over grote drukte. De handhavers riepen via speakers op om afstand te bewaren en zich niet in groepjes groter dan twee personen op te houden.

 ,,Daarna zijn agenten en boa’s het gesprek aangegaan met bezoekers die zich niet aan de regels hielden”, zegt Natascha van ‘t Hooft van de gemeente Groningen.

Geluidsoverlast

,,Dat ging in heel veel gevallen ontzettend goed, maar sommige mensen weigerden zich ook na de gesprekken aan de regels te houden”, zegt Van ‘t Hooft.

 Uiteindelijk schreven de handhavers in zo’n twee uur tijd 19 bekeuringen: 8 voor het overtreden van de coronaregels, 6 voor het overtreden van het alcoholverbod dat geldt rond de vijver en de speelweide en 2 voor geluidsoverlast. Waar de rest van de boetes voor waren, is niet duidelijk.

Er werden twee arrestaties verricht, voor belediging van een ambtenaar in functie en voor het niet voldoen aan een bevel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus