Politie Groningen vindt nepvuurwapen, messen en drugs in woning man (19) die te zien was in televisieprogramma Danny op straat

Foto: Arodi Buitenwerf

De politie heeft vrijdag tijdens een doorzoeking in de woning van een 19-jarige man uit Groningen een nepvuurwapen, messen, drugs en enkele maskers gevonden. De doorzoeking gebeurde naar aanleiding van een aflevering van het televisieprogramma Danny op straat op 19 november.

Op vrijdag 20 november doorzocht de politie Groningen al de woningen van drie minderjarige Groningse jongeren. Toen werden enkele slagwapens gevonden. De huiszoekingen waren het gevolg van een uitzending van het televisieprogramma Danny op straat, waarin vijf jongeren onherkenbaar lieten zien dat zij messen bij zich dragen.

Aangehouden

De 19-jarige Groninger is vrijdag door de politie aangehouden. De man is een van de vijf jongeren die in de uitzending wapens lieten zien. De aangetroffen maskers zijn waarschijnlijk gebruikt tijdens de opnames.

Deze week deed de politie nog een huiszoeking in Groningen, bij een minderjarige jongen. Tijdens deze huiszoeking werd ook een nepvuurwapen gevonden. In totaal heeft de politie de woningen van alle vijf de jongeren die in de uitzending verschenen, doorzocht.

Samen met hulpverlening zullen er gesprekken plaatsvinden met de jongeren en hun ouders.

menu