Politie blijft surveilleren ondanks oppakken verdachte brandstichting

Ondanks de aanhouding van een verdachte voor brandstichting, houdt de politie onverkort vast aan surveillances in en rond de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand.

Dat roept de vraag op: is de 43-jarige man wel de gezochte pyromaan, verantwoordelijk voor eerdere kleine brandjes en heel recent voor autobranden en een fik in een kelder van een appartementencomplex?

Opnieuw onrust na brandje

De Hoogezandster wordt in ieder geval verdacht van het laatste incident: een stapeltje papier in de kelder van het flatgebouw ging in vlammen op. Naast vooral veel rook zorgde dit voor opnieuw veel onrust.

Dat was zaterdagmorgen, na de installatie van bewakingscamera’s. Stond de dader op beeld en kon de politie hem daarom zaterdagmorgen inrekenen? ,,Daar willen we nog niets over zeggen’’, aldus een politiewoordvoerder.

Is opgepakte verdachte te linken aan eerdere branden?

De eerdere branden waren ‘s nachts, deze in de ochtend. Is de verdachte wel te linken aan de hele reeks? ,,Daar doen we druk onderzoek naar’’, is het enige dat de woordvoerder kwijt wil. En zolang alle branden niet zijn opgelost, gaat het surveilleren door, verzekert hij. ,,Ons eerste doel is: zorgen dat er geen nieuwe branden komen en de rust doen terugkeren in de wijk.’’

,,Iedereen blijft alert’’, zegt ook Doedie van Dijk, initiator van de buurtwacht in de wijk. Nu de politie veel surveileert en camera’s een groot deel van de wijk ‘bewaken’ maken de mannen niet meer structureel hun rondes ‘s nachts.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.