Politie extra alert na golf woninginbraken Haren

De politie is extra waakzaam in Haren na een recente golf aan woninginbraken. Een speciaal matrixbord bij de toegangswegen tot Haren, waarschuwt de inwoners alert te zijn.

,,In Haren zijn de laatste weekeinden opeens veel meer inbraken in woningen dan normaal”, verklaart politiemedewerker Reina Janssen. Volgens haar steeg het aantal inbraken in huizen in Haren vanuit het bijna ‘niets’ in een weekeinde naar de laatste tijd wel zeven. ,,Dat is heel opvallend. Daarom hebben we extra maatregelen getroffen. We weten hoe groot de impact van een inbraak in een woning op bewoners is.”

Vooral van vrijdag op zaterdag

De inbraken in huizen in Haren worden opvallend genoeg vooral van vrijdag op zaterdag gepleegd. Over een verklaring hiervoor, kan Janssen niets met zekerheid zeggen. Wel is volgens haar bekend dat inbrekers vaak rondtrekken van de ene naar de andere plaats.

De maatregelen waarop ze doelt zijn deels preventief, deels ook gericht op het verkrijgen van extra bewijsmateriaal en getuigen. ,,We zijn nu extra aan het posten in Haren, we surveilleren er vaker dan normaal in het weekeinde.”

Camerabeelden

Ook vraagt de politie camerabeelden van bewakingscamera’s van verschillende benzinestations op. ,,Die beelden lezen we nu uit. We kijken naar kentekens en andere zaken die we ergens aan kunnen linken.”

Het speciale matrixbord met daarop de waarschuwing voor de golf aan woninginbraken stond donderdag aan de Emmalaan. Het bord is mobiel. ,,Het staat tot na het weekeinde aan de Rijksstraatweg, bij de entree vanuit Groningen”, zegt Janssen. Het matrixbord ‘Inbrekers hier actief’ plaatste de politie begin deze maand ook in Dokkum, omdat Noordoost-Friesland plots geplaagd werd door veel inbraken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.