Update: Tekening en details verdachte steekpartij Groningen dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht

Compositietekening van de verdachte van het dodelijke steekincident in Groningen. Op de foto is de politie bezig met het onderzoek. Foto: ProNews, illustratie: Politie Groningen

De politie heeft zondag een compositietekening vrijgegeven van de man die verdacht wordt van de dodelijke steekpartij op het Jaagpad in Groningen. Dinsdagavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak.

Bij de politie zijn na het verspreiden van de compositietekening 76 tips binnengekomen. ,,Die worden allemaal afzonderlijk bekeken'', vertelt woordvoerster Nathalie Schubart. In totaal kreeg de politie ongeveer 176 tips over de zaak. ,,Mensen moeten zich vooral blijven melden, ook al denken ze dat het maar iets heel kleins is.''

Dinsdag 14 mei werd de 27-jarige Hidde Bergman even na zeven uur op het Jaagpad langs het Reitdiep neergestoken. Hij overleed ter plekke.

In de buurt van het incident werd even later een man gezien. Hij liep in zuidelijke richting naar de wijken Selwerd en Paddepoel.

Signalement

De man droeg die dinsdagavond donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70m en 1.80m lang zijn. Vermoedelijk heeft hij een licht getinte huid, aldus de politie.

menu