Politie: geen bewijs voor homohaat mishandeling man Groningen

De politie heeft geen bewijs gevonden dat een 26-jarige man die vorige week mishandeld werd in de Peperstraat in Groningen het slachtoffer is geworden van homohaat.

De Stadjer deed maandag aangifte van mishandeling en belediging door een 23-jarige man uit Siddeburen in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juli. Hij verklaart dat de onenigheid begon toen hij in een café in de Peperstraat voortdurend aangekeken werd door een andere man. Toen hij vroeg waarom, zou de Siddebuurster gezegd hebben: ‘Je bent gewoon een vieze homo’ en gaf hij het slachtoffer een duw.

Verdachte ontkent

De 23-jarige man ontkent de belediging en het geweld. De politie probeerde de afgelopen dagen te achterhalen wat er precies is gebeurd. Dat is niet gelukt. De politie sprak met tien getuigen. Geen van hen heeft de belediging gehoord en de mishandeling gezien. Diverse getuigen ondersteunen de verklaring van de verdachte.

De politie heeft het dossier besproken met het Openbaar Ministerie. Het OM is tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende bewijs is voor de belediging en mishandeling. De aangever en verdachte zijn door de politie geïnformeerd over de afloop van de het onderzoek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.