Politie in Drenthe en Groningen baalt: agenten tijdens nieuwjaarsnacht bekogeld met vuurwerk en flessen

De politie is deze jaarwisseling regelmatig het doelwit geweest van geweld tijdens de jaarwisseling en is bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen.

Dat meldt de politie vrijdagmiddag. Daarbij zijn geen politiemensen gewond geraakt. Door jongeren werd veel illegaal vuurwerk gebruikt (nitraat- en vlinderbommen) en er werden brandbommen/ molotovcocktails gebruikt.

De politie stelt geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners niet te tolereren. Er is hard opgetreden. In Vinkhuizen in Groningen moest de ME een groep uiteen drijven die de brandweer hinderde bij het blussen van een brand. In Uithuizen moest de politie ook ingrijpen bij een incident. Hier werd en aanhouding verricht.

In Vries raakte een politie-auto beschadigd door vuurwerk.

In Geesbrug moest de ME in actie komen omdat de brandweer werd bekogeld met zwaar vuurwerk door een groep van 30 tot 40 personen. Daar zijn twee personen voor aangehouden.

Zwaar vuurwerk in Appingedam en Nieuwe Pekela

In Appingedam en Nieuwe-Pekela is de politie bekogeld met zwaar vuurwerk. Er zijn 4 aanhoudingen gedaan. In Groningen, aan de Jadestraat/Barnsteenstraat, woedde een brand. De brandweer werd daar vervolgens geblokkeerd door een groep personen. De ME heeft ervoor gezorgd dat de brandweer z’n werk kon doen door de orde te herstellen.

De brandweer in de Veiligheidsregio Groningen werd tijdens oud en nieuw 119 keer gealarmeerd. Over het algemeen betrof het meldingen van buitenbrandjes en vreugdevuren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video