Politie lost waarschuwingsschot bij opstootje in Delfzijl

De politie heeft donderdagavond in de Marktstraat in Delfzijl een waarschuwingsschot gelost.

Een agent probeerde zo een groep jongeren tot bedaren te brengen. De groep bemoeide zich met de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Delfzijl die werd verdacht van heling van een fiets. De sfeer werd grimmig.

Van het opstootje zijn beelden gemaakt. ,,Wat je daarop niet ziet, is dat er nog eens vijftien tot twintig personen komen aanlopen'', vertelt een politiewoordvoerder.

De aanhouding van de 16-jarige jongen verliep moeizaam. Hij werd in eerste instantie door de politie gezien in de Waterstraat waar hij in het bijzijn van anderen stond te praten. Toen hij de politie zag ging hij er vandoor.

Worsteling

De politie ging hem volgens een woordvoerder achterna en wist de jongen in de Marktstraat tot stoppen te dwingen. Omdat hij zich zo verzette, ontstond een worsteling, waarbij ook pepperspray is gebruikt. De situatie dreigde volgens de politie te escaleren.

Nadat het waarschuwingsschot werd gelost, keerde de rust snel terug en kon de van heling verdachte Delfzijlster alsnog worden aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord. De politie heeft geen andere aanhoudingen verricht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.