Politie onderzoekt 25 meldingen over potloodventers in Stadspark Groningen

De politie Groningen doet momenteel onderzoek naar 25 binnengekomen meldingen over potloodventers in het Stadspark. Begin december werd een 27-jarige schennispleger uit Pekela al op heterdaad betrapt nabij het Stadspark.

Dat meldt de politie op Facebook.

De politie laat weten dat de meldingen tussen september en december vorig jaar binnenkwamen. Vanwege die meldingen wordt er in en rondom het park extra gesurveilleerd. Verdachte personen worden hierbij aangesproken. Volgens agenten zijn potloodventers met name ‘s avonds actief.

De 27-jarige man uit Pekela heeft een dagvaarding gekregen. Hij moet zich in 2019 bij de rechter verantwoorden. De politie vermoedt dat er meerdere potloodventers actief zijn.

Wat is een potloodventer?

Een schennispleger of potloodventer houdt zich vaak op in een park of bosjes en laat dan plotseling zijn geslachtdeel zien aan een (vaak) vrouwelijke passant. Zo’n potloodventer is meestal (deels) ontkleed en verricht seksuele handelingen bij zichzelf. Hij verdwijnt vervolgens en het slachtoffer blijft verbaasd en geschrokken achter.

De politie roept mensen die een schennispleger tegenkomen op om daar melding van te doen. „Probeer het signalement van de dader te onthouden en bel meteen met de politie via 112.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.