Politie onderzoekt drie straatroven in Groningen

In Groningen zijn vrijdag drie straatroven gepleegd. Volgens de politie lijkt het om losstaande incidenten te gaan.

Een 21-jarige man uit Meppel is vrijdagmiddag rond 12 uur beroofd van zijn telefoon. Het slachtoffer liep door de Nieuwstad in Groningen. Plotseling werd hij vastgepakt door drie mannen die daar in een portiek stonden. Hij moest zijn telefoon afgeven en kon daarna ontkomen.

Signalement: drie donkere mannen van rond de 25 jaar oud en met een lengte tussen de 1.85 en 1.95 meter. Twee van hen hadden een stevig postuur, de derde was iets slanker. Eén had zwart rasta haar, de andere twee hadden donker kroeshaar. Alle drie droegen een donkere spijkerbroek met een zwart t-shirt.

Op het hoofdstation is kort voor 23 uur een een 20-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar telefoon. Op een bankje bovenop de overdekte fietsenstalling was ze aan het bellen. Vlak nadat het gesprek beëindigd was, werd de telefoon uit haar handen gegrist door een onbekende man.

Signalement: getinte man, 20-30 jaar, ongeveer 1.80 m lang, zwart haar met kort staartje, geel shirt en korte broek.

Een 31-jarige man uit Groningen werd rond 23:30 uur door twee onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee en sleutelbos. De man liep over het fietspad aan de Hoornsediep toen er plotsteling twee mannen uit de bosjes kwamen. Zij riepen dat ze geld wilden hebben en haalden vervolgens de buit uit de zakken van het slachtoffer. Daarna gingen zij er vandoor.

Signalement: twee blanke mannen van 25-35 jaar. Een droeg een grijze jas met witte strepen en een blauw/witte pet. De ander droeg een roodbruine suède jas en had zwart haar en een baard.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.