Politie vindt in één weekend op vijf plekken in Groningen tientallen jerrycans en vaten met drugsafval

Drugsafval. Foto: Politie.nl

In korte tijd - tussen 9 en 12 april - zijn op vijf plekken in de provincie Groningen jerrycans en vaten met drugsafval aangetroffen. De politie vermoedt dat dit afkomstig is van een plek waar synthetische drugs wordt geproduceerd.

Vrijdag 9 april werd op drie plaatsen drugsafval gevonden. In het Eemskanaal ZZ in Groningen werden rond 13.30 uur twaalf jerrycans met verschillende chemische stoffen gevonden. Aan de Strandweg in Kropswolde werden rond 14.30 uur zestien jerrycans gevonden; het grootste gedeelte was gevuld met een chemische stof. Aan de Trekweg tussen Winsum en Onderdendam trof een voorbijganger rond 21.00 uur tien gevulde jerrycans aan.

Zaterdag 10 april werden op de Matsloot in Matsloot zes jerrycans met een onbekende stof aangetroffen. Ook stond hier een grote blauwe ton met kunststof slangen.

Maandag 12 april kreeg de politie een melding dat er eerder dat weekend op het parkeerterrein aan de rand van het Beijumerbos drie vaten waren aangetroffen. Een loonbedrijf heeft ze in het weekend aangetroffen en weggehaald.

‘Het is opvallend dat er in één weekend op verschillende plaatsen vergelijkbare jerrycans zijn gevonden’, stelt operationeel specialist Ariane van der Windt in een persbericht. ‘We willen achterhalen wie de vaten daar heeft gedumpt en waar het vandaan komt.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen