Politie sluit brandstichting bij cafés Pacific en O’Malley’s niet uit

Op de ochtend van maandag 2 juli woedde een grote brand in cafés Pacific Aussie Pub en O’Malley’s vlakbij de Grote Markt in Groningen. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand en houdt rekening met brandstichting als mogelijk scenario.

Dat meldt een woordvoerder van politie Noord-Nederland. Het team Forensische Opsporing van de politie heeft maandagmiddag 2 juli onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Omdat het pand eerst moet afkoelen duurt het vaak enkele uren voordat het onderzoek kan beginnen.

Hoewel het onderzoek nog niet afgerond is, houdt de politie nog rekening met brandstichting als een van de mogelijke scenario’s. „Ze hebben ons gevraagd om alle beelden van de beveiligingscamera’s”, zegt manager van O’Malley’s Alistair Henry (40) over het lopend onderzoek. Ook lagen enkele weken geleden verbrande matrassen in de steeg achter de kroegen, legt hij uit.

O’Malley’s, de pub die minder zwaar getroffen is door de brand, ging dezelfde avond weer open. Henry hoopt dat ze binnenkort horen hoe de brand ontstond, zodat de deuren van Pacific Aussie Pub weer open kunnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.