Politie tegen voortvluchtige schietpartij Korreweg: Nu melden of iedereen weet wie je bent

De politie maakt dinsdagavond de identiteit bekend van de derde verdachte van het schietincident aan de Korreweg in Groningen. De 20-jarige man is nu nog voortvluchtig.

Hij krijgt tot 20.30 uur dinsdagavond om zich te melden. Dat gebeurt tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht. Het gaat om een 20-jarige man. De politie weet wie hij is. De man krijgt nu een ultimatum van de politie. Of hij meldt zich voor dinsdagavond 20.30 uur, of zijn foto wordt verspreid. ,,Zijn foto en zijn volledige naam'', vertelt Nathalie Schubart van de politie.

Verlamd

Op zondagochtend 15 oktober raakte een 21-jarige Groninger ernstig gewond bij een schietincident. De student raakte permanent aan zijn onderlichaam verlamd.

De fiets van het slachtoffer bleef achter op de Korreweg. Foto: Eigen foto

Eerder werd al een 19-jarige man uit Groningen opgepakt bij station Groningen Noord. Hij stond vlakbij de vluchtauto van de drie verdachten, een groene Mazda Premacy. Een 20-jarige man uit Groningen meldde zich afgelopen woensdag zelf bij de politie.

Nog vast

De politie startte direct na de melding een onderzoek. Zij gaat er van uit dat het slachtoffer zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij de schietpartij.  De twee eerder aangehouden verdachten zitten nog vast, bevestigt Schubart.

Project X Haren

Het komt niet heel vaak voor dat de politie deze stap neemt. Vaak gaat het trapsgewijs, zegt de politiewoordvoerster. ,,Dan laten we eerst een geblurde foto zien bijvoorbeeld.'' Voorbeelden waarbij verdachten de gelegenheid kregen om zich te melden zijn bijvoorbeeld voetbalhooligans na rellen, de Thialf-schutter en de relschoppers van Project X in Haren.

De keus om de foto en naam vrij te geven wordt overigens niet door de politie of het Openbaar Ministerie Noord-Nederland genomen. Dat kan alleen na toestemming van het college van procureurs-generaal. Daar berust de landelijke leiding van het OM.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.