Politie zoekt fietser in zaak-Sjoerd van Eijk

Het politieonderzoek naar de vermiste student Sjoerd van Eijk heeft een nieuw aanknopingspunt opgeleverd. De student is gezien op camerabeelden. Op hetzelfde beeld rijdt een fietser voorbij.

Uit de beelden blijkt dat Van Eijk zaterdagochtend om half vier het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen passeerde. Daarna liep hij de bocht om, via de Radebinnensingel richting de Trompstraat.

Op dezelfde beelden is te zien dat een fietser hem inhaalde ter hoogte van het Hampshire Hotel. De fietser reed richting het Trompbruggetje. De politie is op zoek naar de fietser, in de hoop dat die meer informatie heeft.

De 21-jarige Van Eijk kwam zaterdagochtend niet thuis nadat hij in café Warhol in de Groningse Papengang zijn verjaardag had gevierd. Hij verliet in zijn eentje om twee uur 's nachts het café.

De afgelopen dagen is met man en macht naar hem gezocht. Zo speurden duikers de Oosterhaven af. Ook werd een helikopter met warmtecamera ingezet. Tot nog toe was de zoektocht zonder resultaat.

De politie gaat ook langs buurtbewoners in straten rondom de Radesingel om te vragen of zij iets hebben gezien of gehoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.