Politie zoekt getuigen straatroof A-brug

Een 53-jarige Stadjer is zaterdagochtend 10 april rond 6.25 uur mishandeld en beroofd van zijn tas op de A-brug in Groningen. De politie zoekt getuigen.

De man had de nacht doorgebracht met vrienden in café De Rits. Daar was hij met een man aan de praat geraakt, met wie hij rond 2.00 uur ging pinnen bij een automaat aan de Westerkade.

Rond 6.00 uur ging de 53-jarige alleen naar huis. Op de A-brug werd hij plotseling van achteren aangevallen. Hij werd bestolen van zijn tas met daarin een portemonnee.

De man achtervolgde zijn belager. Op het  Lage der A kreeg hij meerdere klappen waardoor hij viel. Liggend op de grond kreeg hij een aantal trappen. De Stadjer moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Tijdens de mishandeling zag het slachtoffer dat zijn belager de man was, waarmee hij eerder in de kroeg had staan praten. Het gaat om een blanke man van rond de 45 jaar. Hij was ongeveer 1.85 meter lang, had blond haar en een baard van enkele dagen. Hij droeg een spijkerbroek en een trui met meerdere gekleurde banen erop en een zwarte nylon jas.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.