Politie zoekt opnieuw naar inbrekers in Groningen

Ruim negen maanden geleden sloegen vier inbrekers toe in een huis aan Lamsoor in Groningen. Nu pas geeft de politie beelden vrij waarop de dieven te zien zijn.

De politie is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over de inbraak, waarbij onder meer contant geld, een duur horloge en prijzige Louis Vuitton-tassen werden gestolen. Een beetje laat, aangezien de inbraak al op 3 mei 2018 om 13.30 uur gepleegd werd. Wie al iets was opgevallen, heeft de details waarschijnlijk vergeten. Tot nu toe heeft de politie niets over de inbraak gemeld.

Niet de juiste verdachten

,,Voor het vrijgeven van beelden is toestemming nodig van justitie. Dat leek in eerste instantie niet nodig'', zegt woordvoerder Fred Kamminga. ,,Nadat de inbraak gepleegd was, hadden we na uitgebreid onderzoek een aantal verdachten op het oog. Dat bleken achteraf niet de juiste personen, dus die zijn weer heengezonden.''

Daarmee was het onderzoek terug naar af. Daarom hebben de rechercheurs alsnog toestemming gevraagd om de beelden vrij te geven en de hulp van het publiek in te roepen. Ze hoopt dat mensen in de buurt iets is opgevallen of de mannen op de beelden herkent.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.