Postjagers gaan gewoon naar Keulen

Ondanks zorgen over de openbare veiligheid tijdens carnaval in het Duitse Keulen, ziet De Egerländer kapel De Postjagers uit Groningen geen reden af te zien van het jaarlijkse optreden tijdens Rosenmontag.

De Duitse autoriteiten zijn sinds de nieuwjaarsnacht bezorgd over de handhaving van de openbare veiligheid. Inmiddels hebben meer dan duizend mensen in Keulen aangifte van diefstal of aanranding gedaan.

De gebeurtenissen tijdens nieuwjaarsnacht in Keulen zijn voor De Egerländer kapel De Postjagers geen reden af te zien van het jaarlijkse optreden tijdens de optocht op Rosenmontag, op 8 februari. De optocht met tientallen praalwagens en nog meer orkesten wordt jaarlijks bekeken door meer dan een miljoen mensen. De route is acht kilometer lang.

Volgens manager Johan Zaagman zijn er van de zijde van de organisatie van de optocht geen berichten binnengekomen die aanleiding geven af te zien van de uitruk. ,,Als de organisatie er op vertrouwt dat er geen risico's zijn, dan gaan we gewoon.”

Onder de muzikanten van de Postjagers heeft niemand gezegd vanwege de incidenten af te willen zien van het optreden in Duitsland. De kapel speelt speciaal voor Rosenmontag Keulse liedjes.

De Duitse politie heeft bezoekers van Rosenmontag deze week het dringende kledingadvies gegeven niet als jihadist of cowboy carnaval te gaan vieren. Burgemeester Henriëtte Reker van Keulen heeft afspraken gemaakt met politie en justitie om een nieuwe reeks aan massa-aanrandingen tijdens grote vieringen te voorkomen. Onderdeel van de maatregelen is onder meer een gedragscode voor vrouwen en jongemannen ‘uit andere culturen'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.