Praktijkles in overbodig theater

In het gebouw De Tramwerkplaats krijgen voortaan wekelijks tientallen leerlingen van de Campus Winschoten praktijklessen.

De Tramwerkplaats staat bij de haven van Winschoten en deed van 2008 tot vorig jaar dienst als theater. Dit omdat het eigenlijke theater van Winschoten, De Klinker, in die periode werd gesloopt en herbouwd. Als gemeentelijk theater is De Tramwerkplaats nu overbodig.

De Tramwerkplaats

Leo Janson en Wilbert van der Splinter runnen met hun bedrijf Festina Lente de brasserie van De Tramwerkplaats. Ze organiseren er ook concerten en andere evenementen.

,,Vorig jaar hadden we al regelmatig stagiaires van de Noorderpoortlocatie op de Campus’’, vertelt Janson. ,,Zij deden hier praktijkervaring op, bijvoorbeeld in de horeca. Dat beviel ons en het Noorderpoort zo goed dat we nu een contract hebben gesloten.’’

Praktijkervaring

Dat houdt in dat elke schooldag leerlingen met hun docenten naar De Tramwerkplaats komen. ,,Ze doen er op allerlei gebieden praktijkervaring op’’, stelt Janson. ,,Op het gebied van het schoonmaken, van financiële administratie, de horeca. Elke week komen hier zestig leerlingen.’’ Het contract loopt een jaar. Als het aan Janson en Van der Splinter ligt, ontvangen ze ook daarna de leerlingen, maar dan als eigenaar van De Tramwerkplaats. De gemeente Oldambt wil het pand namelijk verkopen en Festina Lente brengt een bod uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.