Present Midden-Groningen krijgt geld uit fonds voor de armen

Stichting Present Midden-Groningen krijgt van de gemeente Slochteren extra geld om gezinnen met een minimuminkomen te steunen.

Het geld, 5000 euro, is afkomstig uit een nalatenschap van het Simon van Hasseltfonds.

Stichting Present gebruikt het geld voor praktische hulp gezinnen met kinderen in een kwetsbare (financiële) situatie in de gemeente Slochteren.

Schoolhoofd

Simon van Hasselt (*Siddeburen 1900-†Auschwitz 1943) was in Siddeburen onderwijzer op de school waar hij ooit leerling was. Later was hij hoofd van een school in het Friese Haulerwijk.

De Duitse bezetter verbood Van Hasselt in 1941 uit hoofde van zijn Joodse afkomst om nog langer te werken. In Groningen werd hij hoofd der school voor Joodse kinderen, totdat die in 1942 werd gesloten.

Goed doel

Geld van het Simon van Hasseltfonds werd besteed aan leerlingen van de openbare daltonbasisschool Meester van Hasselt in Waskemeer.

Deze school is met ingang van 1 augustus 2016 gesloten. De statuten van het fonds bepalen dat wanneer dat ontbonden wordt, het geld moet worden uitgekeerd aan de gemeente Slochteren, ‘ten behoeve van de armen in het dorp Siddeburen’.

Present verbetert met inzet van vrijwilligers de leefomstandigheden van gezinnen met jonge kinderen; door bijvoorbeeld een keuken te witten of een tuin op te ruimen. Present organiseert ook sociale activiteiten, waaronder de jaarlijkse sinterklaasactie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.