Prestigieuze prijs voor Gronings designbureau

Designbureau 212 Fahrenheit uit Groningen heeft een belangrijke internationale designprijs gewonnen. Het gaat om de Red Dot Design Award in de categorie ‘communication design’.

Die prijs krijgt de creatieve studio voor een bijzondere boekenkast die het in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken voor de Appingedamse synagoge ontworpen heeft. In die kast staan 56 boeken die persoonlijke verhalen bevatten van vroegere Joodse bewoners van Appingedam.

Volgens Albert Buring, met Paul Mulder eigenaar, is de prijs voor de designstudio van grote betekenis. ,,Het helpt je als creatieve partij om te weten wat het niveau is van je werk. Als het door een organisatie als Red Dot wordt beloond, geeft je dit wel een bevestiging en stimuleert het om enthousiast door te gaan.’'

Roots

De ontwerper hoopt dat de prijs kan bijdragen aan meer landelijke en internationale bekendheid voor het bureau. ,,We krijgen nu al meer aandacht vanuit het Westen, maar hopen ook meer bekendheid te krijgen in het Noorden, omdat hier onze roots liggen.’'

De Red Dot Design Award wordt sinds 1955 uitgereikt in Essen en krijgt jaarlijks ongeveer 11.000 inzendingen. De inzendingen kwamen dit jaar uit liefst 46 landen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.