ProRail: spoorbrug Zuidhorn kan vernoemd worden naar Bert Swart (+video)

Als familie, gemeente en andere betrokkenen dat wensen, is ProRail bereid de spoorbrug in Zuidhorn te vernoemen naar wijlen Bert Swart.

Sinds het plotselinge overlijden van oud-burgemeester Swart in juni dit jaar gaan er in de gemeente stemmen op om de nieuwe spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal naar hem te vernoemen.

,,Daar is overleg over’’, zegt projectmanager Bernadette Paping van ProRail. ,,Als iedereen dat graag wil, kan dat wat ons betreft. Al is het voor ons niet gebruikelijk om bruggen te vernoemen. Wij werken met lijncodes en kilometers, niet met namen van locaties.’’

loading  

Eerste treinen maandagochtend

Maandagochtend vroeg rijden de eerste treinen over de nieuwe blikvanger van Zuidhorn. Sinds donderdagnacht ligt het treinverkeer stil omdat het spoor wordt verlegd naar de nieuwe brug.

Volgend weekend wordt de oude roestige spoorbrug, die schril afsteekt tegen zijn blinkende vervanger, afgebroken. Dat zal geluidsoverlast geven voor omwonenden. Het slopen van de betonnen landhoofden van de 90-jaar oude brug zal nog weken duren.

menu