Problemen camping Eemsverlaat straks op bordje van Stad

Omwonenden van camping Eemsverlaat in Lageland beschuldigen Slochteren ervan dat het wacht totdat de problemen rond de camping als vanzelf naar Groningen verdwijnen.

Door een grenscorrectie waardoor Meerstad van Slochteren naar Groningen gaat, valt met ingang van 2017 camping Eemsverlaat in Lageland binnen de grenzen van Stad.

Omwonenden van de camping denken dat Slochteren om die reden niet optreedt tegen de overlast. Zij hielden een emotioneel betoog in de raadscommissie. ,,Straks valt het onder de gemeente Groningen, dus gemeente: schuif het maar voor je uit.’’

Illegaal wonen en sexparty’s

Op en rond de camping zou van alles gebeuren wat God en de gemeente Slochteren verboden hebben. Zo zou er permanent worden gewoond en de bar met inpandige sauna het domein van sexparty’s voor mannen zijn. Volgens de horecavergunning mogen daar alleen campinggasten worden bediend, maar bij een controle door de gemeente op 14 juli werden ook niet-campinggasten gesignaleerd. Slochteren waarschuwde dat bij een nieuwe overtreding een dwangsom van 10.000 euro wordt opgelegd.

Buiten de camping zou gevaarlijk hard gereden worden en ruiten van woningen zijn ingegooid. ,,Het is stressvol en niet erg leuk, ze (de eigenaren van de camping, red.) sarren, intimideren en bedreigen en dat wordt allemaal getolereerd.’’

‘Handhaven doe je met de wet in de hand en dat kost soms tijd’

,,Je zult op deze manier maar moeten wonen’’, aldus Fré Bos (CDA). ,,Wij hebben begrip voor de emoties.’’ De PvdA zegt ‘niet te hebben geweten dat het zo erg was’. ,,Wij leven gigantisch met u mee’’, aldus Gerard Renkema (GroenLinks/D66).

Wethouder Jan Jakob Boersma (ChristenUnie) wierp de gedachte als zouden de problemen vanzelf van het bordje van Slochteren glijden, van zich. ,,Wij denken als Slochteren niet: het is straks van Groningen, dus die zoeken het dan maar uit.’’

Volgens Boersma doet Slochteren intussen alles wat mogelijk is. ,,Maar handhaven doe je met de wet in de hand en die geeft overlastveroorzakers tijd om hun leven te beteren.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.