Pronkjewailpad verbindt toeristische toppers van Groningen

De toeristische toppers van de provincie Groningen, de Stad Groningen, het nationaal park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken worden met elkaar verbonden via het zogeheten Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailpad maakt deel uit van nieuwe routes voor fietsers, watersporters en wandelaars die op initiatief van de provincie Groningen gemaakt worden.

De provincie investeert bijna een miljoen euro in de verschillende routes. Voor de nieuwe routes werkt de provincie met tal van partijen zoals gemeenten en de nationaal Coördinator Groningen. Zij steken ook geld in het project dat zo’n twee miljoen euro vergt. In 2019 moeten alle routes fysiek en digitaal beschikbaar zijn.

Er worden themaroutes langs culturele en landschappelijke bezienswaardigheden uitgezet. Ook wordt het bestaande routenetwerk verbeterd. Door de hele provincie wordt een wandelnetwerk van ongeveer 2250 kilometer uitgezet

De provincie hoopt hiermee meer dagjesmensen naar Groningen te lokken. Uit onderzoeken blijkt dat het aantal dagtochten in Groningen ver onder het landelijk gemiddelde ligt.

Foto: Fietspad langs het Reitdiep. Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.