Protestactie bij het CVW Appingedam: 'Wiebes moet ingrijpen'

Dat het Centrum Veilig Wonen afgelopen jaar weer miljoenen winst maakte leidt tot een protestactie bij het hoofdkantoor in Appingedam. Actievoerders eisen ingrijpen van de minister.

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft afgelopen jaar 2,5 miljoen euro winst gemaakt met het afhandelen van schade door gaswinning en het versterken van onveilige woningen. SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman organiseert daarom op maandag 29 oktober tussen 4 en 5 uur ‘s middags een protestactie bij het CVW in Appingedam. De actie wordt ondersteund door de Groninger Bodem Beweging. De actievoerders eisen ingrijpen van minister Wiebes.

CVW maakt winst over de ruggen van gedupeerde Groningers

Het bericht over de winst van de organisatie leidde tot boze reacties. Gedupeerden van de gaswinning wachten nog op schadeloosstelling, wonen in onveilige woningen of ontvangen te lage vergoedingen voor het aanpakken van de schade. „Niet winst, maar gedupeerden moeten eindelijk voorop komen te staan”, aldus Beckerman, „Het maakt me woest om te zien hoe slecht het gaat met veel gedupeerden in Groningen en hoeveel er over hun ruggen aan ze verdiend wordt.”

Een motie van Beckerman waarin werd uitgesproken dat het maken van winst door het CVW ongewenst is, kreeg vorig jaar steun van de gehele Tweede Kamer. Dit jaar maakte het CVW echter nog meer winst dan in het voorgaande jaar. Beckerman: „Minister Wiebes moet luisteren naar de Groningers en naar de Tweede Kamer. Maandag laten we nog een keer horen dat we dit niet accepteren; dinsdag zal ik in de Tweede kamer een debat vragen met de minister.”

Groninger Bodem Beweging: Kom allemaal naar het vreedzame protest

De Groninger Bodem Beweging (GBB) ondersteunt de actie. Bestuurslid Coert Fossen: „Wij roepen iedereen op om bij dit vreedzame protest aanwezig te zijn. Aan Groningers is al zo lang verdiend. Nu verdienen Groningers toekomst. Wij eisen rechtvaardige schadeafhandeling en versterking.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.