Protestmars bij Primark gaat niet door

De 600 leerlingen die een protestmars wilden houden vanaf het Maartenscollege in Haren richting Primark in Groningen trekken zich terug. Dat na een gesprek met de directie van het kledingbedrijf.

De leerlingen wilden actie voeren, omdat ze vinden dat Primark kleding niet op een eerlijke manier produceert. De bovenbouw van het Maartenscollege bezocht kledingfabrieken in China en zag daar hoe het eraan toe ging.

De onderbouw kwam daarop in actie en wilde een petitie overhandigen aan Primark. Doel: een afdeling met eerlijk geproduceerde kleding in de nieuwe Primark die op 17 mei opent in Groningen.

De directie van het concern ging deze week met leerlingen in gesprek. Toen bleek dat ze bij de protestmars, die gepland stond voor 9 mei, niet met de leerlingen willen praten en geen petitie aannemen. De school heeft daarom besloten de actie af te blazen. Het zou te weinig zin hebben.

De leerlingen zouden bij het protest ook pogen een wereldrecord T-shirts vouwen te vestigen op de stoep voor de Primark.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.