Provinciale steun voor trauma-behandelkit

Het bedrijf SE Factory in Groningen krijgt een subsidie van bijna 18.000 euro van de provincie voor de verbetering van een behandelkit voor mensen met trauma's.

De productie van deze verbeterde versie moet de komende jaren zo'n tien extra banen opleveren.

Mensen die een schokkende ervaring hebben meegemaakt, zoals een ongeluk of seksueel geweld, worden vaak behandeld met EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Daarbij wordt het slachtoffer behandeld met behulp van prikkels, zoals geluiden, vinger- en oogbewegingen. SE Factory heeft hiervoor een behandelkit ontworpen, de EDMR Kit. Dit apparaat neemt de afleidende beweging, die onderdeel uitmaakt van de behandeling, over van de therapeut. Dit voorkomt lichamelijke klachten bij de psycholoog.

Omdat de EMDR therapie in Nederland en in het buitenland steeds vaker gebruikt wordt, kan dit in de toekomst een toename in de omzet en werkgelegenheid voor SE Factory betekenen.

De provinciale subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.

Foto: EMDR therapie nog zonder behandelkit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.