Provincie Groningen laat miljoenen rollen voor fietsers

De provincie Groningen trekt de komende drie jaar vier miljoen euro uit voor verbetering van het fietsverkeer.

Met de investering wil de provincie meer mensen aan het fietsen krijgen.

Fietsgebruik stimuleren

Het aantal fietsenstallingen en fietskluizen bij overstappunten wordt uitgebreid. daarmee moet de combinatie van reizen per openbaar vervoer en met de fiets aantrekkelijker gemaakt worden.

Verder wordt een aantal fietspaden en fietsoversteken veiliger gemaakt. Ook worden de Fietsroutes Plus herkenbaarder gemaakt. Ook wordt onderzocht of en hoe het aantal fietsdiefstallen terug valt te dringen.

Veiliger oversteken

Voor groot onderhoud aan fietspaden trekt de provincie de komende jaren ruim 900.000 euro uit. Ook een groot aantal fietsoversteken wordt veiliger gemaakt door middenbermen, markeringen langs de weg en een betere verlichting.

Extra Fietsroute Plus

In 2019 moet er een Fietsroute Plus naar Winsum komen. De volgende stap is deze fietsverbinding door te trekken de stad Groningen.

De Fietsroutes Plus zijn brede fietspaden tussen de stad Groningen en plaatsen op ongeveer 15 kilometer van de stad. In de provincie liggen op dit moment al drie van deze snelle fietsverbindingen: tussen Groningen en Zuidhorn, Groningen en Bedum, en Groningen en Ten Boer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.