Provincie Groningen moet teelt vezelhennep stimuleren

De provincie Groningen moet snel beginnen met het stimuleren van de teelt van vezelhennep in Oost-Groningen. Daar pleiten de Statenfracties Groninger Belang, PvdA en Partij voor de Dieren voor.

De drie partijen hebben schriftelijke vragen gesteld over de teelt van vezelhennep aan het college van Gedeputeerde Staten. De drie partijen zijn bang dat de provincie Limburg Oost-Groningen straks een slag voor is. Die provincie onderzoekt namelijk met de Wageningen Universiteit de mogelijkheden voor het opzetten van een keten voor vezelhennep in Limburg

De Statenfracties willen van het college weten of de kansen en mogelijkheden van een hennepvezel verwerkende industrie in Oost-Groningen onderzocht kan worden.

Volgens de drie partijen kent de provincie al een voorzichtig begin van hennepvezel verwerkende industrie. De partijen menen dat er een negatief imago aan kleeft omdat de teelt verward wordt met cannabis. De die partijen willen weten of Gedeputeerde Staten gaan kijken welke subsidies voor ruimere teelt en verwerking van hennepvezels beschikbaar zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.