Provincie: hoe wordt Groningen leuker, mooier en beter

Hoe wordt Groningen nog mooier, leuker en beter? De provincie hoopt deze week op die vragen antwoord te krijgen van zoveel mogelijk Groningers. Zij kunnen deze week bellen met een speciaal belteam dat tot met vrijdag 21 uur te bereiken is.

In het belteam zitten leden van Provinciale Staten. Ze werken vanuit het provinciehuis (zie foto) en gaan samen met zogenoemde ideeënmakelaars de provincie in om gesprekken aan te gaan.

De provincie wil ideeën en suggesties horen omdat de komende vier jaar 22 miljoen euro beschikbaar komt voor verbetering en behoud van leefbaarheid. Ze wil dat samen met gemeenten, organisaties en inwoners slim investeren.

Gedacht wordt aan kleinschalige, lokale initiatieven die het dorp of de wijk leuker, beter en mooier maken. Maar ook aan de herinrichting van dorpscentra, projecten rondom maatschappelijke voorzieningen en het hergebruik van cultureel erfgoed.

De officiële start van de meldweek had afgelopen zaterdag plaats tijdens de eerste editie van het hardloopevenement LEGiO-run in Grootegast. Via internet en het belteam zijn sinds de start zeventig reacties binnengekomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.