Provincie is gul voor armoedebestrijding

De provincie Groningen trekt de komende jaren opnieuw geld uit voor de bestrijding van armoede. Tot 2019 gaat het jaarlijks om een bedrag van 90.000 euro. Daarnaast ontvangen Humanitas, de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds jaarlijks een subsidie van in totaal 160.000 euro.

Dinsdag werd duidelijk dat Kledingbank Maxima nog dit jaar 4900 ontvangt voor een winkel in Groningen. Ook trekt de provincie per jaar 100.000 euro uit voor asielzoekers. Dat geld is bedoeld voor projecten die zorgen voor een zinvolle tijdsbesteding zoals sport en cursussen.

Maxima Groningen opent naar verwachting op 1 maart de deuren. Mensen uit de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer die klant zijn van de Voedselbank kunnen daar komen winkelen. Volgens de provincie gaat het om ongeveer 650 huishoudens en ongeveer 2000 mensen, van wie 600 jonger is dan 18 jaar.

Niet alleen helpt Maxima mensen die moeite hebben met rondkomen, vrijwilligers doen daar werkervaring op. Bij het bestrijden van armoede wordt niet alleen kleding verstrekt. Wie dat nodig heeft, krijgt ook hulp bij het verbeteren van zijn of haar leefsituatie. Zo is er onder meer een workshop voor omgaan met weinig geld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.