Provincie met plan herindeling Haren en Stad naar bewoners

Inwoners van de Stad Groningen en van de gemeenten Haren en Ten Boer krijgen eind deze maand de kans een zienswijze in te dienen over het plan om de drie gemeenten via een herindeling samen te voegen.

De provincie houdt met de gemeenten Groningen en Ten Boer inloop- en meepraat avonden. In Haren organiseert de provincie zonder de gemeente een bijeenkomst omdat het gemeentebestuur niet meer meedoet aan het herindelingsproces. Tijdens de bijeenkomsten kunnen bezoekers zich laten bijpraten over de het herindelingsontwerp. Hierin omschrijft de provincie waarom de drie gemeenten samen verder moeten. De bezoekers hebben de mogelijkheid een zienswijze in te dienen met behulp van een notulist.

De gemeente Groningen houdt een inloopavond op dinsdag 25 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur in het gemeentelijk gebouw aan het Harm Buiterplein. De gemeente Ten Boer houdt dinsdag 8 november een meepraat avond van 19.45 tot 22.00 uur in het Buurhoes aan de Gaykingastraat.

In Haren wordt donderdag 27 oktober in 't Gorechthuis aan de Hortuslaan een bijeenkomst belegd. Omdat hier een groter drukte wordt verwacht, worden drie deelbijeenkomsten gehouden om 18.30 uur, 19.45 uur en de laatste om 21 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.