Provincie steekt geld in oplosmiddel Chemcom

Voor de productie van een milieuvriendelijk oplosmiddel krijgt het bedrijf Chemcom Industries BV in Farmsum een miljoen euro subsidie van de provincie Groningen.

De bijdrage wordt gebruikt voor de bouw van een installatie voor dat oplosmiddel. Bij ChemCom worden harsen voor de groene houtverwerkende industrie en tussenproducten voor de chemische industrie geproduceerd.

ChemCom werkt voor de ontwikkeling van het oplosmiddel samen met een bedrijf in Oostenrijk. De investering levert een aantal nieuwe arbeidsplaatsen op voor het bedrijf en zijn toeleveranciers.

De subsidie is afkomstig uit de Regionale Investeringssteun Groningen van het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board Groningen, een organisatie die zich inzet om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Machinefabriek Dekens BV in Sappemeer krijgt van de provincie Groningen uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen een subsidie van 50.000 euro voor een nieuwe freesbank. De nieuwe freesmachine werkt zeer nauwkeurig en kan zeer grote en zware producten (tot 18 ton) bewerken. Ook kan een product van vijf kanten tegelijk bewerkt worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.