Puzzelen voor een parkeerplek in Groninger wijk Helpman

Ouders die hun kinderen met de auto naar de Haydnschool en Groningse School Vereniging brengen en halen moeten maandag goed opletten.

Nieuwe route

De gebruikelijke route via de Helperbrink kan niet meer gebruikt worden. Deze straat is vanaf de Verlengde Hereweg alleen nog toegankelijk voor fietsers. Links afslaan vanaf de Verlengde Hereweg en oversteken vanuit de Van Iddekingeweg is niet meer mogelijk. De afsluiting van de Helperbrink is definitief.

Om bij de scholen met honderden leerlingen te komen moet een nieuwe route door de wijken Helpman oost en Coendersborg worden gereden. De verkeersmaatregelen zijn ingevoerd om te voorkomen dat na gereedkomen van een tunnel tussen Helperzoom en het industriegebied Winschoterdiep de twee wijken door sluipverkeer worden overspoeld. De bouw van de tunnel begint volgend jaar.

Kaart

De Helperbrink is ook vanuit de oostelijke richting eenrichtingsverkeer geworden. Het verkeer kan niet meer direct vanaf de Helperzoom inrijden. In de wijken zijn nog meer aanpassingen gedaan en is een 30 kilometerzone ingesteld. Met name de ouders van kinderen die de GSV bezoeken gebruiken vaak de auto omdat veel leerlingen uit de stad en de provincie komen.

Aan de Helperbrink staat ook nog een vestiging van het Zernike College en pal daarachter een vestiging van de basisschool Tamarisk. Voor deze scholen is de bereikbaarheid niet ingrijpend veranderd. Een kaart met de nieuwe rijrichtingen staat op de website van Aanpak Ring Zuid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.