PvdA Delfzijl bezorgd over stijging bouwkosten

Nu de bouwkosten de pan uit rijzen, vreest de Delfzijlster PvdA-fractie dat de bouwplannen voor grote projecten in Delfzijl miljoenen euro’s duurder uitvallen. De fractie trekt bij de gemeente aan de bel.

Er staan veel grote projecten op de planning in het noorden: de Molenberg krijgt een opknapbeurt, er komt een kindcentrum in Delfzijl West en in Appingedam liggen plannen voor een onderwijscampus.

PvdA-fractievoorzitter Janny Volmer wil nu weten of deze projecten duurder uitvallen dan in eerste instantie is begroot.

„In Delfzijl zijn veel projecten in ontwikkeling, bijvoorbeeld het plan voor de verbouwing van de Molenberg. Eind mei zal er een voorstel voor deze verbouwing liggen. De vraag is of het beschikbaar gestelde bedrag, waarop het voorstel gebaseerd is, nog wel toereikend is.”

Tekort aan vaklui

Volmer stelt dat er een tekort is aan vaklui en dat de uurtarieven van bijvoorbeeld metselaars en timmerlieden behoorlijk zijn toegenomen.

„Het komt erop neer dat de bouwkosten tot wel 17 procent kunnen stijgen. Als dat in ons gebied ook zo is spreken we over miljoenen.”

Schriftelijke vragen

De fractie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld. Zij wil duidelijkheid of de plannen binnen de huidige financiële kaders wel uitgevoerd kunnen worden en hoe de gemeente eventuele meerkosten gaat oplossen.

Volmer: „We weten allemaal dat mede door de enorme versterkingsoperatie die er aan zit te komen, bewoners in ons gebied niet op nog meer vertraging en teleurstellingen zitten te wachten. Teleurstellingen heeft ons gebied al meer dan genoeg gehad en de PvdA-fractie in Delfzijl wil weten of en waar de schoen wringt met de bouwkostenstijging.”

Twee miljoen

De zorgen van de PvdA-fractie komen niet uit de lucht vallen. In het najaar werd bekend dat de bouw van de scholen aan de Jachtlaan zo’n 2 miljoen euro duurder uitpakt. Wethouder Jan Menninga wilde toen dat de NAM over de brug zou komen en aangespoord moest worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.