PvdA Groningen lanceert pannenplan voor Paddepoel

De invoering van aardwarmte in de Groninger wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen mag huurders niet op kosten jagen. PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra wil dat de gemeente met een pannenplan komt, ‘een regeling voor aanschaf van nieuwe kookinstallaties en andere pannen’.

De gemeente Groningen wil 10.000 huishoudens in Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen via het Warmtenet Noordwest voorzien van aardwarmte, afkomstig van heet water diep uit de grond.

Als aardwarmte wordt ingevoerd kunnen woningcorporaties besluiten om huurwoningen af te sluiten van aardgas. Huurders moeten dan elektrisch koken. Loopstra voorziet dat mensen dan ondanks lagere energiekosten voor onvoorziene uitgaven worden gesteld. De bewoners moeten nieuwe kookinstallaties en pannen aanschaffen.

Loopstra vindt dat de gemeente bij de verhuurders moet aandringen op een betalingsregeling zodat mensen met een laag inkomen niet in de problemen komen.

Het PvdA-raadslid vindt dat de invoering van aardwarmte ook moet leiden tot werk voor Groningers. Loopstra vindt dat burgemeester en wethouders zich daar voor moeten inspannen. Naar verwachting worden begin 2018 de eerste woningen in Groningen-Noordwest en Zernike van aardwarmte voorzien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.