PvdA baalt van uitstel hellingbaan Winsum

De PvdA in Winsum is ‘teleurgesteld’ dat het nog tot eind 2018 duurt voordat de hellingbaan bij het Winsumer treinstation er ligt.

De gemeente meldde woensdag dat ProRail de vaak haperende lift op het station in 2018 vervangt door een hellingbaan. ,,Daar schieten we dus geen donder mee op’’, reageert fractievoorzitter Jan Willem Nanninga van de PvdA.

Hij heeft eerder aangedrongen op een versnelde aanleg, omdat het station nu voor gehandicapten regelmatig onbereikbaar is. Zij mijden de trein of stappen een station eerder of later uit.

Ook VVD-voorzitter Martin Pijlman laat via Twitter weten het ,,heel jammer’’ te vinden dat deze situatie nog zo lang voortduurt.

Het stationsgebied is eind 2014 opnieuw ingericht, maar voor de hellingbaan had ProRail toen geen geld. Dit voorjaar begreep Nanninga van de spoorbeheerder zelf dat versnelde aanleg wel mogelijk zou zijn als gemeente of provincie een bedrag voorschieten. Wethouder Harmannus Blok beloofde toen daarvoor zijn best te doen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was dat echter niet meer nodig, omdat de voorbereidingen ook al gauw twee jaar kosten. Dan is het al eind 2018.

,,Dat lijkt me toch sterk’’, zegt Nanninga. ,,Er ligt al een plan, ik had echt gehoopt dat het in 2017 zou gaan lukken.’’

Hij heeft de wethouder inmiddels ook om opheldering gevraagd en wacht dat antwoord nu af. ,,Als dat niet bevredigend is, komen wij er in september in de raad op terug.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.