PvdD: Geen ganzenjacht voor buitenlandse toeristen

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil het naadje van de kous weten over buitenlandse jagers die als onderdeel van een vakantie voor de lol onbeperkt op ganzen mogen schieten. Fractievoorzitter Kirsten de Wrede heeft het college van Gedeputeerde Staten woensdag onder meer gevraagd of dit ook in de provincie Groningen gebeurt.

De PvdD trekt aan de bel omdat onlangs bleek dat Amerikaanse en Servische reisbureaus trofeejachten aanbieden naar Nederland. Wie zo'n trip boekt, moet veel geld betalen. Jagers uit de hele wereld worden volgens de PvdD gelokt met foto's van ‘stuitende aantallen dode ganzen en zeldzame trofeeën'.

De Wrede vindt dat dergelijke jachtreisjes zo snel mogelijk verboden moet worden. ,,Veel mensen op het platteland vrezen het jachtseizoen met alle geknal, vluchtende dieren en groepen schietgrage mannen in het veld. Nu komen daar ook nog eens buitenlandse toeristen bij.''

De partij in provinciale staten wil ook over het schieten of verjagen van ganzen in Natura 2000 gebieden. De Raad van State oordeelde begin december dat het Overijsselse college ten onrechte alleen een ontheffing op de Flora- en Faunawet had afgegeven, terwijl er ook een Natuurbeschermingswet vergunning nodig was.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.