PvdD: Kan bestrijding wespen niet anders?

De Partij van de Dieren (PvdD) vindt dat de gemeente de bestrijding van wespen in huizen anders met organiseren.

De partij verbaast zich over het gebruik van het insecticide permethrin bij de bestrijding van wespennesten. Recent verbaasde bioloog Jan Doevendans zich in Dagblad van het Noorden over het gebruik van dit middel.

Door wespennesten in te spuiten met het insecticide en talkpoeder sterven de wespen niet direct. Dat kan juist enkele dagen duren voor de wespen sterven. Volgens de PvdD is dit een onnodige lijdensweg. Raadslid Gerjan Kelder zegt bovendien dat het bestrijdingsmiddel ook schadelijk is voor andere insecten en kleine zoogdieren als muizen.

Kelders partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het gebruik van het bestrijdingsmiddel. De partij wil weten waarom voor deze bestrijdingsmethode is gekozen. Als het een financiële overweging is, vindt de partij dit een slechte. ,,Dieren en milieu mogen niet de dupe worden van financiële besparing”, aldus Kelder. De partij wil dat de gemeente uitzoekt of er andere meer diervriendelijke bestrijdingsmethodes te vinden zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.