PvdD: 'Stop direct met het project Zuidelijke Ringweg'

Als het aan de Partij voor de Dieren in de Groningse Provinciale Staten ligt, wordt het complete project Zuidelijke Ringweg in Groningen stopgezet. De partij wil samen met de VVD dat het onderwerp woensdag besproken wordt. De partijen zijn bang dat de aannemer zich terugtrekt.

Bouw Zuidelijke Ringweg in Groningen ligt nu stil (update)
Lees verder

Fractievoorzitter Kirsten de Wrede wil van Gedeputeerde Staten horen wat er aan de hand is. ,,Waarom gebeurt er zo weinig, terwijl er al zoveel vertraging is? Wij denken dat de aannemer de handdoek in de ring gooit, omdat het huidige ontwerp niet uitgevoerd kan worden.''

'Ondergrond complex'

Onder meer de bevindingen in de beginfase van het project baren zorgen. ,,De ondergrond van de ring is nog  complexer dan eerst gedacht. Daarnaast is er weinig ruimte om zo’n grote operatie uit te voeren'', zegt De Wrede.

,,Het lijkt wel of niemand weet hoe we nu verder moeten'', zegt VVD-Statenlid Nico Bakker. ,,Wij maken ons grote zorgen over de onduidelijkheid.''

Geen voortgang

Het project rondom de ringweg ligt vrijwel volledig stil. Veel onderdelen van de megaklus waren al op de lange baan geschoven vanwege tegenvallers.

Onlangs is de aannemer, Combinatie Herepoort, vertrokken van diverse bouwplaatsen waar nog voorbereidingen aan de gang waren. Sindsdien gebeurt er - op enkele plekken na - vrijwel niets meer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.