Qbuzz controleert alle dubbeldekkers op mogelijke gaslekken

Qbuzz gaat zijn vijf Qliner dubbeldekkers onderzoeken op mogelijke gaslekken.

De controle volgt op een incident waarbij woensdagmiddag twee passagiers en de chauffeur een vreemde lucht roken en onwel werden.

De chauffeur zette zijn Qliner aan de kant op de Laan Corpus den Hoorn in Groningen en moest samen met de twee passagiers naar het ziekenhuis. De chauffeur is inmiddels weer thuis, over de twee passagiers kan Qbuzz niets zeggen.

Het incident voltrok zich in de dubbeldekker op lijn 300 tussen Groningen en Emmen. De brandweer heeft geprobeerd te achterhalen welke substantie er kan zijn ontsnapt in de bus, maar heeft niets gevonden. Mogelijk ging het om gas uit de airco.

Qbuzz houdt zijn dubbeldekkers in elk geval in de garage tot alle bussen grondig zijn gecontroleerd. Ondertussen roept de busmaatschappij passagiers uit de getroffen bus op om zich te melden. Vanwege de nieuwe privacywetgeving mag de politie deze persoonsgegevens niet meer verstrekken.

De dienstregeling komt niet in de knel, want vanwege de zomervakantie is het tamelijk rustig. Qbuzz heeft voldoende capaciteit om het tijdelijke verlies van de dubbeldekkers op te vangen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.