RUG beste klassieke universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen staat bovenaan de lijst van beste universiteiten in de categorie brede klassieke universiteiten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie.

De RUG moet de toppositie delen met de Radboud Universiteit Nijmegen. In de gids krijgen verder negen bacheloropleidingen van de Groningen universiteit het stempel ‘topopleiding’.

Uitdagende studies

De Keuzegids meldt over de Rijksuniversiteit Groningen: ,,In onze kwaliteitsbeoordeling komt de RUG er de laatste jaren gemiddeld beter vanaf dan de universiteiten in de Randstad.De studenten vinden hun opleidingen net wat vaker dan elders uitdagend en goed georganiseerd.’’ Dit zorgt ervoor dat van de brede klassieke universiteiten alleen Groningen en Nijmegen met meerdere opleidingen boven de middelmaat uitsteken.

Landelijk krijgen 58 studies het toppredicaat, daarvan levert de RUG er dus negen. Het gaat om de bacheloropleidingen: Sterrenkunde, Econometrics and Opreations Research, Liberal Arts and Sciences, Minorities & Multilingualism, Religiewetenschappen, Scheikundige Technologie, Archeologie, Theologie en Wijsbegeerte. Voor de laatste drie opleidingen is het al het vijfde jaar op rij dat ze dit stempel krijgen. Daarmee vallen ze landelijk in een select gezelschap van twintig studies.

Vijftien keer de beste

Een studie kan ook de beste in zijn categorie van soortgelijke opleidingen zijn zonder het label topopleiding te krijgen. Er zijn vijftien RUG-opleidingen de beste in hun categorie.

De beoordelingen in de gids worden opgesteld aan de hand van het oordeel van studenten (Nationale Studentenenquête), gegevens van Studiekeuze123 en visitatierapporten van de NVAO. Voor de masteropleidingen bestaat een aparte Keuzegids Masters.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.