Raad op verkeerde been bij brasserie

Foto Archief DvhN

VVD-fractievoorzitter Bert-Jan Huizing vindt dat de raad op het verkeerde been is gezet met Brasserie Meer in Loppersum. Het nieuwe etablissement concurreert volgens hem andere horeca kapot.

Huizing heeft zelfs ‘een beetje vieze smaak in de mond’. Hij vindt dat B en W niet duidelijk zijn geweest over wat precies de bedoeling was van de horecagelegenheid in de vernieuwde Albert Heijn. Die opende vorig jaar november de deuren. ,,Bij de behandeling van het bestemmingsplan is altijd gesproken over een brasserie. Wat je je dan voorstelt is koffie en een broodje tijdens de openingstijden van de winkel. Net als bij de Hema. Niet werd gezegd dat er ’s avonds feesten en partijen zouden plaatsvinden.’’

De VVD’er heeft er geen moeite mee dat de ondernemer ruimte kreeg voor zijn plannen en in zijn ambitie gesteund is door het college, maar wel dat andere horeca in het Lopster centrum nu kapot geconcurreerd wordt. Ons Dorpshuis en café De Lopster Kroon tekenden officieel protest aan tegen de vergunning, maar kregen bij de commissie bezwaar en beroep nul op het rekest.

B en W van Loppersum lieten het bestuur van het dorpshuis daarvoor al weten dat voor de brasserie een volledige horecavergunning is verleend. De activiteiten die er worden ontplooid, passen binnen datgene wat is toegestaan. Het college besloot vorige week nog om aan Brasserie Meer een stuk grond van 150 vierkante meter in bruikleen te geven voor een terras aan de voorkant.

Huizing: ,,Ik vind dat we op het verkeerde been zijn gezet. Als je weet wat de bedoeling is, dan kijk je anders naar het bestemmingsplan.’’

menu