Raad van State haalt plannen voor Wereldbazar in Winschoten onderuit

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de besluiten vernietigd die de Wereldbazar in Winschoten mogelijk moeten maken.

Dit blijkt uit een uitspraak die woensdag is gedaan. Er is geen hoger beroep mogelijk, laat het hoogste rechtsorgaan van Nederland weten.

De Stichting Outlet- en Funshoppingcenter Carrilon, de vereniging Handel en Nijverheid en twee omwonenden verzetten zich tegen de komst van de Wereldbazar. Zij hadden tegen de besluiten van provincie en gemeente beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De tegenstanders vrezen dat de Wereldbazar zal leiden tot verdere leegstand in het kernwinkelgebied van Winschoten en dat het bovendien afbreuk doet aan de ontwikkelingsmogelijkheden in dat winkelgebied. De twee omwonenden vrezen dat de komst van de Wereldbazar hun woon- en leefklimaat aantast.

De initiatiefnemers willen een overdekte markt die plaats zou bieden aan ongeveer 550 kramen. De gemeente Oldambt en provincie Groningen hebben de verwachting geuit dat de Wereldbazar ieder weekend ongeveer 14.000 bezoekers zou trekken.

Het besluit is opmerkelijk. De bouw van de Wereldbazar is onlangs begonnen.

Later meer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.