Raad van State neemt alle tijd voor ringweg

De Raad van State heeft donderdag alle tijd uitgetrokken voor de bezwaren tegen de zuidelijke ringweg in Groningen. Het ging in Den Haag onder meer om het verdwijnen van vleermuisroutes voor beschermde vleermuizen en de verkeersveiligheid.

Volgens de stichting Vleermuiswerkgroep Groningen is de vleermuispopulatie rond zwembad De Papiermolen aan de Goden overgeleverd als de ombouw van de weg volgens plan doorgaat. Ook al moet de aannemer een poort over de weg bouwen die vleermuizen de weg naar de overkant wijst. Dat is volgens Rijkswaterstaat een goed alternatief voor de huidige fietstunnel.

Volgens vleermuiskenner Clarissa Nienhuis heeft zo'n poort geen enkel nut. ,,In binnen- en buitenland bestaan dat soort oplossingen wel, maar ze werken niet'', hield ze de drie staatsraden voor.

De Raad van State moet nu aangeven of Rijkswaterstaat voldoende aan de bezwaren tegemoet is gekomen om de weg te mogen bouwen. Dat zal waarschijnlijk medio oktober gebeuren. Het is dan twee jaar geleden dat het Tracebesluit voor de ombouw is genomen. Na de eerste zitting, vorig jaar, uitte de Raad van State in een tussenvonnis grote bezwaren. De huidige zitting ging over de aanpassingen in het plan. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.