Raadsleden in Delfzijl, Appingedam en Loppersum bedankt met lintjes, penningen, munten en spelden

Laatste raadsvergadering Appingedam. Foto: Schreenshot Livestream

Het regent lintjes in Appingedam, Loppersum en Delfzijl. Tijdens de laatste allerlaatste vergaderingen van de drie gemeenten werden meerdere onderscheidingen uitgedeeld.

Burgemeester Koos Wiersma van Appingedam had het er donderdag maar druk mee. Hij deelde in de Nicolaïkerk in Appingedam negen Damster Munten en vier draagspelden uit. De Damster Munt is een erepenning die sinds 1985 wordt uitgereikt. Raadsleden die acht jaar of langer in de gemeenteraad zitten, komen in aanmerking voor de onderscheiding. De draagspeld wordt uitgereikt vanwege buitengewone prestaties.

Raadslid Henk Dijkstra (LBE) ging ook naar huis met een draagspeld. Jeanne Schoonhoven (LBE), Henk Perdok (LBE), Cees van Ekelenburg (Gemeentebelangen Eemsdelta) en Ina Schenkel-Zandvoort (CU) kregen de Damster Munt. Raadslid Hilbrand Brantsma (PvdA) kreeg een Damster Munt én een Koninklijke Onderscheiding.

Raadsleden Joop van der Lei (PvdA), Bert Raangs (CDA) en wethouder Annalies Usmany-Dallinga (LBE) ontvingen de Damster Munt en draagspeld. Wethouder Usmany-Dallinga heeft daarnaast ook nog een bankje gekregen op het terrein waar vroeger de Eendracht stond. Zij is al jaren bezig met plannen voor woningbouw op het terrein waar voorheen de strokartonfabriek stond.

Het regent ook onderscheidingen in Loppersum

Twaalf jaar lang was ze raadslid voor de PvdA in Loppersum. Lies Oldenhof ontving daarom, tijdens de laatste gemeenteraad van Loppersum, een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Hans Engels. Net als Jan van Heerde (CU en al twaalf jaar raadslid) en Chris Bultje (PvdA, al achttien jaar raadslid). Ook zijn zij donderdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afgelopen maandag kreeg supervrijwilliger Ab Hooyer uit Middelstum de Waarderingsprijs tijdens de laatste reguliere vergadering in Loppersum. Hooyer werd bij de uitreiking van de prijs geroemd voor de vele vrijwilligersactiviteiten die hij heeft ontplooid.

loading

Penning van verdienste in Delfzijl

Raadslid Lucas Schumer (Lokaal Belang Eemsdelta) van Delfzijl werd woensdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Gerard Beukema kreeg diezelfde avond de penning van verdienste. De onderscheiding werd hem uitgereikt door locoburgemeester Jan Menninga en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Arie Heuvelman. Heuvelman werd vorige week zelf verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

De gemeenten Loppersum, Appingedam en Delfzijl fuseren. Op 1 januari 2021 gaan ze op in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Een aantal raadsleden komt niet terug in de nieuwe gemeenteraad. Mede daarom worden er deze week heel wat lintjes uitgedeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Eemsdelta