Raadszetel Bellingwedde lijkt onbezet te blijven

In de gemeenteraad van Bellingwedde dreigt één zetel leeg te blijven. Niemand heeft zich nog gemeld voor die van oppositiepartij PBB.

PBB (Plaatselijk Belang Bellingwedde) haalde die ene zetel bij de vorige verkiezingen. Lijsttrekker Ester van Nieukerken bezette hem. Onlangs gaf zij echter aan wegens veranderde privé- en werkomstandigheden te stoppen. Donderdagavond nam ze tijdens een vergadering van de gemeenteraad afscheid.

Harry Brouwer (foto), bestuurslid van PBB, weet nog niet wie haar opvolger wordt en of er überhaupt een opvolger komt. ,,Wij hadden een betrekkelijk kleine kandidatenlijst bij de vorige verkiezingen. De mensen die daar op stonden, worden een voor een benaderd. Maar nog niemand ziet kans zich nu vrij te maken. En dus bestaat de kans dat de zetel onbezet blijft. Dat zou heel jammer zijn maar we kunnen en willen niemand dwingen.'' Als de PBB inderdaad geen raadslid levert, gaat Bellingwedde tot 2018 door met twaalf raadsleden.

In 2018 fuseert Bellingwedde met Vlagtwedde tot de gemeente Westerwolde. ,,Op dat moment houdt onze partij trouwens sowieso op te bestaan'', zegt Brouwer. ,,Het aantal leden is te klein.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.