Raamexploitant eist voorschot op claim

Raamexploitant Mario Music heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Groningen. Hij eist een voorschot op de schadeclaim die hij heeft ingediend.

De gemeente Groningen sluit per 1 januari 2016 de rosse buurt in het A-kwartier. Raamprostitutie mag voortaan alleen nog maar in de Nieuwstad plaatsvinden.

Mario Music exploiteert 60 procent van de ramen in de Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat. Hij heeft zich altijd fel verzet tegen het besluit van de gemeente, dat toenmalig burgemeester Wallage in 2009 aankondigde.

De gemeente berooft hem van zijn inkomsten, stelt Music. Bovendien heeft hij bij de legalisatie van de prostitutie in 2000 nog een miljoen euro in zijn panden geïnvesteerd om te voldoen aan nieuwe eisen van diezelfde gemeente. Hij wil compensatie.

Voorschot

Bij de commissie nadeelcompensatie van de gemeente Groningen heeft hij een claim lopen van 4 miljoen euro. Omdat die commissie niet voor 1 januari uitspraak zal doen – vorige week was de tweede zitting in die zaak – eist Music bij de rechtbank nu een voorschot. Zonder voorschot zegt Music in januari geen inkomsten meer te hebben.

Het kort geding van Music dient dinsdag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.