Reacties op 'bindingspremie' UMCG: 5 mille bonus? Liever betere CAO... En waar blijft die snelle trein?

Het plan van het UMC Groningen voor een ‘bindingspremie’ van 5000 euro voor werknemers die cruciaal zijn rond operaties, valt verkeerd bij vakbond FNV en een deel van het personeel.

,,De werksfeer en werkdruk verbeter je niet met een eenmalige bonus voor een klein deel van de mensen’’, reageert vakbondsbestuurder Harma Schrage van de FNV. ,,En het is vreemd om nu ineens met 5000 euro op de proppen te komen terwijl het overleg over de nieuwe CAO al weken stilligt omdat er geen geld zou zijn. Er is dus wel degelijk geld.’’

Maar er komen ook reacties over de slechte bereikbaarheid van Noord-Nederland. Het UMCG is immers met 12.000 personeelsleden de grootste werkgever in het Noorden. Waarom is er nog altijd geen snelle treinverbinding met het Noorden? ,,Als je vanuit de Randstad binnen één uur in Groningen bent, is het hele personeelsprobleem van het UMCG en grote bedrijven met behoefte aan hooggekwalificeerde mensen onmiddellijk opgelost’’, zegt kinderarts Carsten Lincke uit Amsterdam op Twitter.

Trek naar het westen

Ook in andere reacties wordt gewezen op de hogesnelheidslijn die er nooit is gekomen, maar waardoor de kans groter was geweest dat hoger opgeleid medisch personeel in het Noorden zou blijven. Nu is er voor jonge stellen vaak geen werk in de omgeving van Groningen te vinden, waardoor velen na hun opleiding in Groningen vertrekken naar het westen.

Maar de meeste reacties gaan toch over de problemen op de werkvloer in het UMCG. Op afdelingen als de spoedeisende hulp, intensive care en het operatiecentrum heerst al langer onvrede over de hoge werkdruk. Vanwege de krapte aan personeel en de drukte moet er hard gewerkt worden. Veel medewerkers hebben het idee dat de leiding daar weinig oog voor heeft. ,,Er moet echt iets gebeuren aan het verlagen van de werkdruk en er moet nodig een generatieregeling komen voor de oudere werknemers’’, vindt Schrage.

Sympathieker

Het Martini Ziekenhuis besloot onlangs alle medewerkers een bonus van 500 euro te geven. Dat vanwege het goede financiële resultaat en als beloning voor de inzet van medewerkers tijdens de drukke griepepidemie. ,,Veel sympathieker’’, vindt Schrage. De CAO-lonen zijn bij algemene ziekenhuizen ook wat hoger dan in het UMCG. In het verleden werd dat verklaard doordat het UMCG een opleidingsziekenhuis is, waar de meeste mensen hun carrière beginnen. Het UMCG had ook nooit zoveel wervingsacties nodig want het was een populaire werkgever.

Dat begint nu minder te worden, merkt ook vakbondsvrouw Schrage. ,,Mensen lijken het nu prettiger te vinden om voor andere ziekenhuizen te werken. Het UMCG moet dus echt wel doen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.