Rechtbank laat verdachte ophalen van huis

De rechtbank besloot donderdagochtend in de rechtszaal het Openbaar Ministerie de opdracht te gegeven een verdachte van huis op te halen.

De man, een 64-jarige inwoner van Groningen, wordt beschuldigd van ontucht met zijn stiefdochter en moest om 9 uur terechtstaan.
Zijn advocaat liet weten dat de man een slaapstoornis heeft en om die reden niet actief kan zijn in de ochtend. Maar ook als de zaak in de middag wordt gepland, zal de verdachte niet verschijnen, liet de advocaat weten: hij wil niet in het openbaar terechtstaan. Moet dat wel, dan stapt hij uit het leven.

De rechtbank was daar niet gevoelig voor. Na een korte onderbreking voor beraad, besloten de rechters dat de man van huis moet worden opgehaald. De zitting zou in de loop van de donderdagochtend worden voortgezet, maar de verdachte werd niet aangetroffen, meldde de politie later.

Volgens de officier van justitie bestond de mogelijkheid de deur van de woning open te breken, maar dat zou enige tijd kosten. De rechtbank besloot dat de man later dit jaar terecht moet staan. Hij is dan verplicht om te komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.