Rechtbank laat zedenverdachte van huis ophalen

De rechtbank in Groningen heeft donderdagochtend een verdachte van ontucht laten ophalen van zijn werk. De 52-jarige man uit Tweede Exloërmond ontkent de beschuldigingen en was niet van plan plaats te nemen in de verdachtenbank.

In oktober vorig jaar had hij het ook al laten afweten. Verdachten zijn niet verplicht hun strafzaak bij te wonen, maar rechters kunnen dat wel bevelen. Om te voorkomen dat de strafzaak opnieuw zou moeten worden uitgesteld, grepen de rechters in.

De man zou in 2012 in Ter Apel zijn twee stiefdochters seksueel hebben misbruikt. Vanwege de grote impact die een en ander had werd pas veel later aangifte gedaan. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan acht voorwaardelijk.

Heel spraakzaam was de verdachte. Of hij ontkende de beschuldigingen of hij zei het niet meer te weten. Hij had geen advocaat.

Naast de celstraf vindt de officier van justitie dat hij aan beide slachtoffers, tieners inmiddels, smartengeld moet betalen, tweemaal 2.000 euro.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.